Annons
Annons

Senaste

Grupp 2 av Mästarnas mästare på plats!

SVT-MASTARENSMASTARE2014-0-003

Thomas Ravelli, Marit Söderström Nord, Anna Olsson, Anna Laurell, Christian Olsson och Lars Frölander.
Foto: Janne Danielsson/SVT

Nu är det dags för nästa gäng att ge sig in i Mästarnas mästare!

Både Tommy Söderström och Johanna Sjöberg, som alltså redan tagit sig till semifinal har sett starka ut, speciellt Tommy (som för övrigt verkar vara en himla kul och sympatisk kille) men här finns ett par namn till som jag tror de får se upp med! Det är riktiga vinnarskallar allihop 🙂

Annons

Grupp 2 i Mästarnas mästare består av:

Christian Olsson, tresteg
Relativt nypensionerad mästare som kan pryda prishyllan med OS-guld, VM-guld och EM-guld i tresteg.

Lars Frölander, simning
Frölanders första stora framgång som internationell simmare kom redan 1992, när han var med om att ta silver på 4×200 frisim vid Sommar-OS i Barcelona. Höjdpunkten i hans karriär var år 2000 när han både slog världsrekord på 100 meter fjärilssim i kortbana och tog OS-guld i samma gren.

Thomas Ravelli, fotboll
För evigt inskriven i historieböckerna efter den klassiska straffräddningen vid VM 1994. Målvakten vann även åtta SM-guld med Öster och IFK Göteborg och har rekordet för antal landskamper. Thomas avslutade sin fotbollskarriär genom att spela säsongen 1998-1999 i Tampa Bay Mutiny, USA.

Anna Laurell, boxning
Med två VM-guld, 2001 och 2005, och ett VM-silver 2008, samt VM-brons 2012, är Anna Laurell en av våra största boxare. Efter OS i London 2012, där hon tog sig till kvartsfinal, bestämde hon sig för att lägga handskarna på hyllan och är i dag tränare på IF Linnéa i Stockholm.

Marit Söderström Nord, segling
Marit var under flera är en av världens främsta seglare. Med totalt tio VM-guld i E-jolle, laser, 470 och enmansbåt. Hon blev världsmästare och tog OS-silver i 470 1988 ihop med Birgitta Bengtsson.

Anna Olsson, längdskidor
Tog guld i lagsprinten tillsammans med Lina Andersson vid OS i Turin 2006 och avslutade sin karriär efter OS 2010.

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas