Annons
Annons

Senaste

Giltigt skäl att stanna hemma från jobbet?

bilparkering

Lite svårt att backa ut här…

Jag fick ringa polisen i morse. Det brukar ju inte vara det första man gör på morgonkvisten i vanliga fall men jag visste inte riktigt var jag skulle vända mig.

När jag kom ut och skulle köra dottern till skolan så hade någon parkerat utanför uppfarten till vårt hus. Tack för det liksom. Vad göra?

Annons

Grannens äldsta dotter kom som tur var gående just då och tog med min dotter till skolan.

Ringde parkering Malmö – som öppnade kl 09.00.

Ringde polisen. Fick veta att de inte tar hand om parkeringsärenden. De kunde ta fram namnet på ägaren till bilen men det fanns inget telefonnummer till hen.

En automatisk röst hos polisen tipsade om att jag kunde gå in på Transportstyrelsen och läsa mer om parkeringsregler. Jag vill inte veta mer om parkeringsregler, jag vill att någon flyttar bilen. Typ.

Som tur är känner jag en tjej som jobbar på Gatukontoret här i Malmö, ringde henne och hon fick tag i någon kollega som började ringa samtal direkt. Tack!

Men jag var ju tvungen att ta mig till jobb på ett eller annat sätt. Ganska omgående.

Så jag körde in på min egen gräsmatta och vände bilen (har aldrig känt mig speciellt bekväm med att backa i trånga utrymmen…).

Och lyckades precis köra ut på trottoaren, förbi bilen och ner på gatan.

Så nu är jag på jobb ändå 🙂

Hoppas det blev dryga böter på den. Hålla på och stirra med mig så tidigt på morgonen, det går helt bort 😉

LÄS OCKSÅ

(1)
(0)Annons

  • Carola Paro

    För några år sedan var det något pucko som tog vår parkeringsplats, den vi betalar för på hyran… så vi fick ställa bilen på betalparkeringen… Något less kan jag säga. Ringde runt en massa och de gav den böter. 12 timmar senare stod den fortfarande kvar, så vi ringde igen och den fick mer böter (såg när de satte dit lapparna), sedan ringde jag och tog reda på bilens ägare… visade sig att han var utomlands och det var hans son som lånat bilen…

  • Man tycker ju att borde bärgat bort den bilen direkt om det var er parkeringsplats…

  • Carola Paro

    Det tyckte vi också, men de sa att de inte kunde göra det. Och inte fick vi ersättning för det vi fick lägga på betalparkeringen heller.


Annons

Senaste från allas