Annons
Annons

Senaste

Fy vad det är snuskigt i simhallen

Kolla in bilderna nedan. Visst är det riktigt äckligt? Detta är vad jag möts av varje gång jag är på min simträning. Och mina döttrar när de är på sin simträning. Bedrövligt och riktigt ofräscht. Jag undrar om det är lika snuskigt i omklädningsrummen till äventyrsbadet en trappa upp? En vild gissning är att det inte är det. Jag förstår inte varför man inte kan hålla efter det bättre? Eller i alla fall försöka måla över skiten…

Annons

Vissa av dessa ställen har exakt samma kakel/toaletter/innertak/dörrar som när jag tävlade i simning. För 20 år sedan!

Bilderna kommer från ”underjoden” (där alla som tränar simning får byta om) i simhallen i Malmö, som alltså även har ett äventyrsbad som heter Aq-va-kul.
Så här står det på Aq-va-kul:s hemsida:

”Aq-va-kul:s mål är att vara ett av Sveriges renaste bad. Badet har inarbetade städrutiner där medarbetarna arbetar efter ett schema. Hela anläggningen städas två gånger om dagen, utöver den löpande renhållningen. Högtryckstvätten, som är mycket effektiv, används två gånger i veckan.”

Det märkliga med detta är 1) att det uppenbarligen bara gäller äventyrsbadet, inte omklädningsrummen och duscharna för oss andra. 2) att de inte passade på att fixa till detta när anläggningen stängdes en längre tid för omfattande renoveringar för ett par år sedan. Allt höll på att rasa in och de fick exempelvis plocka bort hela 25-meters-bassängen. Där har de istället byggt en hoppbassäng, och den är väldigt snygg och fräsch. Vilket alltså är mer än vad man kan säga om omklädningsrummen i underjorden.

Dags att renovera där också snart kanske? Tack på förhand…

(editering i  efterhand: Här kan ni läsa svaret jag fick från badet i Malmö efter detta blogginlägg)

Taket

Dörrkarmen och golvet

Toaletten

Ingången till damernas duschar

Fler bilder på snusket plus en bild på den nya, fina hoppbassängen hittar du här:

[nggallery id=3]

LÄS OCKSÅ

(19)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas