Annons
Annons

Senaste

Flyr spelarna eller kommer de springandes?

Är det verkligen så stor skillnad mellan tjejer och killar? I lördags firades Malmös fotbollstjejer (som tyvärr inte heter Malmö FF längre utan bodylotion, typ…) efter sitt SM-guld. Det första på 16 år! Grattis igen!

Annons

I går läste jag i en intervju med guldtränaren Martin Sjögren att toppspelare som vill spela i Malmö själva hör av sig till klubben. Att SM-guldet gör att det är lättare att behålla bra spelare och att Europaspel lockar nya bra spelare till laget. Låter ju hur bra som helst.
Meeen. AIK´s herrar? Kommer ni ihåg? De vann allsvenskan förra året och alla de bästa stannade plus att det kom några nya, riktigt bra, spelare och nu tar AIK både allsvenskan och Europa med storm? Inte det? Nä, just det. De förlorade ju hur många spelare som helst, åkte ur CL snabbare än tåget och kämpar för sin existens i nästa års allsvenska.
Men det är kanske annorlunda för damerna som inte har så många alternativ? Det kan man ju hoppas. Och så hoppas vi på dubbla guld till Malmö i fotboll 2010. Och 2011. Och… 😉

P.s Fantastiskt av Mohamed Bangura att spela för sitt AIK i lördags (2-0 mot Gefle) trots att han förlorade sitt barn för bara några veckor sedan. Och härligt att han fick sånt stöd av AIK-publiken, som ju inte har världens bästa rykte. Men det är ju när det händer sådana här ofattbara, hemska saker man får sig en rejäl påminnelse om att sport faktiskt bara är en lek. Mina tankar går till dig och din familj Bangura.

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas