Annons
Annons

Senaste

En vinst men ingen fest

Att man blir dödad för att man håller på ”fel” lag. I en lek som går ut på att 22 vuxna män försöker få in en boll i ett mål. Det känns inte okej nånstans.

Jag vet inget om bakgrunden till den misshandel, med dödlig utgång, som ägde rum i Helsingborg i eftermiddags.
Däremot vet jag att det alltid är kriminellt att slå och/eller döda en annan människa. Och jag vet att 99 procent av oss som älskar denna lek, även kallad fotboll, mest älskar vårt eget lag.
Vi lägger ingen energi på att hata andra lag, eller personer som håller på andra lag. Varför skulle vi det? Vi vet ju att de bara älskar sina lag, som vi älskar vårt.

Annons

Varför ska det vara så oerhört svårt för den sista procenten att förstå det?

Varför ska folk överhuvudtaget behöva ta till knytnävar och andra tillhygge oavsett om det gäller fotboll, någon annan lek eller precis vad som helst.

Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst just nu. Om att fyra barn förlorade sin pappa för att han höll på ett fotbollslag. Om talet som AIK:s tränare höll på Allsvenskans upptaktsträff, om hur mycket det vid samma tillfälle pratades om läktar- och supporterkultur. Om hur fruktansvärt det är varje gång folk begår kriminella handlingar oavsett var och när. Om hur hemskt det är när jag läser Facebook-statusar från människor, både med och utan barn, som fått fly från ”sin” egen stad för att det var bråk. Om hur tragiskt det är att jag, och många med mig, just nu känner att jag tänker inte gå på fotboll alls, och definitivt inte med mina barn, på högriskmatcher.

Men jag skriver inget mer om det, utan försöker istället glädjas åt att MFF vann med 3-0 mot Falkenberg idag! Det satt långt inne men till slut lossnade det. Och det är jag såklart glad för.

Även om Henrik Larssons ord angående premiärdagen kanske är det som fastnat mest i mitt huvud:

– Det är för jävligt.

LÄS OCKSÅ

(18)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas