Annons
Annons

Senaste

En nervös citymamma i hästhagen…

hästar på bete

Hästarna på bete i Vellinge.

Jag är inte rädd för hästar. Respekt har jag såklart för dem, det är stora djur, men jag är inte rädd. Inte när de befinner sig i stallet i alla fall.

Häromdagen åkte jag och barnen ner till Vellinge, strax söder om Malmö, för att titta till ”våra” ridskolehästar på sommarbetet. När vi kom fram till hagen traskade barnen glatt in där. Jag var lite mer tveksam… Det är en gigantisk hage och det är inte bara hästar från barnens ridskola där, utan från andra stall också. Kan man verkligen gå in i en stor hage med en massa lösa hästar? Det tyckte barnen absolut att man kunde. Jag var inte riktigt lika entusiastisk om man säger så… Det räcker väl att titta utifrån?

Annons

Just då dök det upp en man med en hund, han skulle in i hagen och han sade att det inte var något problem nu, när hästarna redan sprungit av sig i flera veckor. Korna var också lugna, även om några av dem varit på rymmen nån natt. (Kor? Okej, det är väl snälla och lugna djur?) Däremot så skulle vi se upp för tjuren. TJUREN? Då såg jag skylten utanför… Varning för tjuren – tillträde på egen risk. Okej…

Barnen skulle tvunget gå in ändå och efter att de lovat mig att inte gå bort till just de hästarna som befann sig där korna låg (jag misstänker att det var där tjuren också låg, men jag såg aldrig den) så gick vi in.

Jag nöjde mig dock med att hälsa på hästen nedan, Vera heter hon, för hon stod lite för sig själv. Det där med att gå in i flockar av lösa hästar är inte riktigt min grej tror jag. Jag kände mig nästan lite rädd. Det ska bli kul att träffa dem till hösten. När de står i sina boxar eller har tyglar jag kan hålla dem i 😉

varning_tjur

Varning för tjuren.

bete1

Glada barn och glad häst 🙂

 

LÄS OCKSÅ

(6)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas