Annons
Annons

Senaste

En gång MFF – alltid MFF

MFF - swedbank stadium

Jag pratar ofta om hjärta när det gäller fotboll. Och jag har i många år hävdat att kärleken för Malmö (inte bara Malmö FF, utan hela den härliga Malmö-känslan) spelar roll.

Det kan kanske spela roll med pengar, och det finns spelare som går till Malmö för att utvecklas eller för att det är en bra väg ut i Europa.

Annons

Fine.

Där har MFF ofta haft en fingertoppskänsla. För flera av dessa spelare har snabbt fattat grejen med Malmö (inte bara Malmö FF, utan hela den härliga Malmö-känslan).

Och det har varit guld värt genom åren. De gånger det blivit rätt.

Men bäst ändå. Hemvändarna.

Som på något sätt bara varit ute i Europa ett tag för att längta ”him” och längta efter att få göra det där lilla extra i sitt Malmö. För sitt Malmö. För sin Malmö-publik.

Många kan nämnas. Många kan glömmas. Och vi väntar så klart alla på att ”den store” ska återvända till oss. Vilken han såklart sagt att han aldrig tänker göra… nåja.

Men just nu:

Guillermo Molins kom hem. Och oj, som han gjorde det innan han blev skadad.

Markus Rosenberg kom hem. Och oj, som han gör det.

Agon Mehmeti kom hem. Han har i och för sig inte fått frälsa oss helt och hållet än men hjärtat finns där. Och det är bara en tidsfråga.

Jag läste någonstans att När Malmö FF besegrade FC Salzburg med 3-0 var 10 av truppens 18 spelare ifrån MFF:s egna led.

Någon annan är bättre än mig på statistik och grejer. Så jag nöjer mig med att konstatera att jag haft rätt i diskussionerna med bland annat kollegor.

Hjärtat KAN göra det där lilla extra på planen.

Nu hoppas vi det blir hjärtligt så det räcker och blir över i matchen mot Olympiakos i morgon också 🙂

 

LÄS OCKSÅ

(3)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas