Annons
Annons

Senaste

En blick tillbaka på året som gått

2015

Då är snart det här året slut. Konstigt egentligen hur mycket vikt vi lägger vi just nyår. Det är ju bara en dag som blir en annan dag. Precis som alla andra dagar på året.

Men, det är klart. Vill man blicka tillbaka, blicka framåt, ta nya tag, skaffa nya vanor, förverkliga drömmar eller vad det nu kan vara är så klart ett nytt år en bra början för allt sånt.

Annons

Det är många som lägger ut sina höjdpunkter på året på Facebook just nu, det är tydligen det man ska göra. Men när jag började fundera så snurrade det bara runt i mitt huvud… Men här kommer ett ärligt försök (ber om ursäkt redan nu om jag glömt någon/något viktigt, jag kommer på det i efterhand och skäms – okej?)

Mitt sportår 2014

MFF champions leagueFörlåt alla skidåkare, golfare, simmare och tyska fotbollsspelare. Men här var det i alla fall inga problem att komma på årets höjdpunkt. MFF, MFF och MFF. Topp tre där. Att ta sig till Champions League som första svenska lag på 14 år och ändå komma undan med hedern i behåll i gruppspelet slår det mesta för mig. Och att få se två matcher i gruppspelet live i häxkitteln här i Malmö. Wow!

Mitt reseår 2014

kap verdeHär blir det värre att ranka.
Började året med en ljuvlig resa till Kap Verde i januari för att fira min mammas 60-årsdag. Underbart, exotiskt och mysigt på alla sätt.
london_busstur

 

London-resan som jag bjöd min äldsta dotter på när hon fyllde år i mars infriade alla förväntningar. Jag hade väntat i 11 år för att få visa henne det London jag älskar så mycket och vi hann med nästan allt på fyra dagar!
spanien

 

Spanska solkusten med yngsta dottern i juli. All inklusive. Lata dagar vid poolen. Fotbolls-VM på kvällarna. Största problemet var om jag skulle ligga med magen eller rumpan i vädret i solen och om jag skulle ta vitt vin eller öl till lunchen. Avkopplande och härligt på sitt sätt.

 

 

utahJag hann dock med en resa till i år. Och jag får nog ranka den som årets bästa ändå. USA. Åtta delstater på 10 dagar. Mount Rushmore, vilda djur (vi pratar björn och buffel alltså), storstäder, bergsklättring i vackra Utah, overkliga Grand Canyon, känslan av att befinna sig i en film på Route 66 och helt sjuka, och heeelt underbara Las Vegas var bara några av höjdpunkterna. Lägg sedan till en fantastisk väninna som hade planerat och bokat in i minsta detalj. En väninna (samma) som hade betalat för flyg och hotell. Plus tre vänner till. En massa skratt, en massa upplevelser och plus-meny på det. Ni fattar? Tror aldrig jag kommer att vara med om något liknande igen.

Mitt musikår 2014

Jag är ju inte bara er sportbloggare och Allas reseredaktör, jag är ju Festival-Johanna också. Festival-Johanna har bevakat både dansband, Melodifestivalen, Malmöfestivalen och Eurovision Song Contest i två år nu. Och om man spenderar den mesta av sin arbetstid på en stol på ett kontor så tycker man att det är väldigt roligt att åka ut på dessa uppdrag!

Mellon är såklart alltid kul och att Eurovision gick av stapeln i Köpenhamn var ju väldigt bekvämt. Kul att se Sanna leverera på andra sidan sundet!

Allt var väldigt trevligt men när man jobbar kan man inte riktigt njuta så ska jag hitta en musikalisk favorit under året måste det bli en helt privat sak.
Robbie_williams_stockholm_GlobenRobbie Williams i Globen i våras. Jösses. Jösses. Jösses. Läs min recension av det hela HÄR» (Läs! Massa fina bilder också ju!)

Bara för att min dotter inte ska bli galen så ska jag väl nämna att jag var både på One Direction och på The Fooo också… Vi kan säga att de kom på andra och tredje plats då…

 

 

 

 

Tony_irving_Johanna_SvanJag har dansat med Tony Irving också i år – det var kul!

Mitt träningsår 2014

Va? Vem tvingade mig att skriva om detta? Jaja. Ni som följer mig vet ju att jag hellre avnjuter sport i soffan, med en filt och en kopp kaffe, eller ett glas vin, beroende på vilken tid på dygnet det är. Men jag försöker ju faktiskt. Och nu har jag fått hjälp från oväntat håll också… (mer om det i ett blogginlägg framöver…)
Höjdpunkten på mitt träningsår måste nog ändå vara att jag äntligen tog mig i kragen och tog en ridlektion! Jag. Satte. Mig. På. En. Häst. Och red iväg. Coolt. Ont. (Vill man av någon anledning se filmen finns den HÄR»)

Andra höjdpunkter 2014

Både min mamma och min pappa har haft roliga 60-års-fester (min pappa som är en fantastisk sångare och gitarrspelare satte ihop ett band och uppträdde själv på sin fest exempelvis).

Jag har en fantastisk familj (alla!).

Jag har fantastiska vänner.

Jag har fått kontakt med två av mina kusiner som jag av olika anledningar inte haft så mycket kontakt med tidigare.

Jag har ett jobb som jag älskar och riktigt bra chefer.

Jag har lärt mig att inte må illa varje gång (minst tre gånger i veckan) jag kommer in i stallet.

Jag har fantastiska bloggläsare som gillar att läsa min blogg.

Med dessa rader (blev det för långt?) vill jag önska er alla ett riktigt Gott Nytt År!

P.S Det har så klart även hänt tråkiga saker också under året, jag tänker på er varje dag (ni vet vem ni är). Och. Vill man ha lite perspektiv på det liv många av oss har här i Sverige kan jag rekommendera att ni ni tittar in på kollegans blogg på systertidningen Café. Magda heter hon och hon skriver inte direkt om vem som var bäst av The Fooo och One Direction…
Inte bara väl värt att läsa. Även viktigt att läsa. Bloggen hittar ni HÄR»

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas