Annons
Annons

Senaste

Emma Green Tregaro hoppar 2.40 med trampolin

Först var det Arne Hegerfors som hade synpunkter på damfotbollen. Och det blev ett himla liv. Nu ger sig Jan Guillou in i samma match (varför han gör det är väldigt oklart men han har väl inte fått en löpsedel på länge eller nåt).

Annons

Det är väl inget speciellt stort nyhetsvärde i att tjejer har andra fysiska förutsättningar än killar. Det är ju liksom naturen som gjort det så. Jag har tidigare resonerat kring damer vs herrar inom sporten (här kan du läsa det) och nu tycker alltså Jan Guillou att tjejerna ska ha mindre planer och mindre mål.

Jag vet faktiskt inte riktigt vad jag tycker. Det är ju så här förutsättningarna är. Det är väl inte inom många sporter damer tävlar på andra villkor än herrar. Inom friidrotten är väl häckarna lite lägre och vissa redskap lättare tror jag men annars brukar det väl inte vara någon skillnad?

Så här står det i artikeln:

”Gulliou berättar att det är den norska författarinnan Anne Holt som ligger bakom hans förslag.
– Hon har introducerat denna idé för mig.”

Okej. Två författare diskuterar lite och bestämmer sig för hur de tycker att förutsättningarna ska ändras inom damfotbollen. Sedan ser en av dem till att få ut sitt budskap i kvällspressen. Inget konstigt alls.
Det är ju dessutom inget nytt, utan detta har diskuterats många gånger tidigare.

Nej, det bästa i artikeln är svaret från spelaren Elin Ekblom Bak:

”– Det är ju som att säga att Emma Green skulle hoppa på en trampolin för att nå 2,40, eller om Therese Alshammar skulle simma med simfötter för att bli lika snabb som männen.”

Haha – jag kan se det framför mig. 🙂

LÄS OCKSÅ

(1)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas