Annons
Annons

Senaste

”Du borde börja om med Baddaren igen”

Johannasimning

Jag i baddräkt… Foto: Charlotte Strömwall

 

Kommer jag att kunna börja tävla igen? Antagligen inte. Men jag tänker försöka.

Som ung tävlade jag i simning. Och med ung menar jag ung. Jag var 15-16 någonting när jag lade den karriären på hyllan. Men nu ska den plockas fram igen tänker jag mig. Och ikväll är det dags för första träningspasset. Vilket gör mig vettskrämd. Nuförtiden är det ju nervöst bara att visa upp sig i baddräkt…

Annons

Det värsta som kan hända:
Alla andra i träningsgruppen är 25 (man ska vara över 25 för att få träna för Masters). De har just avslutat sina aktiva karriärer och är supersnabba, supertränade och superpigga. Tränaren låter mig hållas hela passet men ber om ett samtal efteråt. Han förklarar vänligt men bestämt att det var trevligt att jag ville vara med och att jag är välkommen tillbaka när jag tagit om ”Baddaren” och ”Silverpingvinen”.

Det bästa som kan hända:
Jag var en naturbegåvning inom simning. Jag är det fortfarande. Tränaren förvånas över min smidighet och teknik fast jag är 35 och inte har tagit ett simtag på fullt allvar på 20 år… kanske ska jag satsa på OS 2012? 😉

Och det mest troliga:
Det kommer att ta tid men förhoppningsvis klarar jag att ta mig upp ett snäpp och bli licenserad tävlingssimmare i Masters inom några år. Enligt beskrivningen har jag anmält mig till en träningsgrupp som tränar ”simork” och ”förbättrar tekniken”. Vilket antagligen är just vad jag behöver.

Wish me luck 🙂

LÄS OCKSÅ

(3)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas