Annons
Annons

Senaste

Direktrapportering från ett växelfel i Höör (eller nåt)

Underbara SJ. Att det alltid ska vara något.

I tisdags när jag skulle åka hem från Stockholm blev det (som vanligt) strul med tåget. Det västa av allt var att min dotter satt på stationen och väntade på mig (en överraskning som jag inte visste om förrän jag kom hem), men efter två timmar fick hon ge upp och åka hem igen stackaren.

Annons

Jag säger inget om att det är växelfel i Höör. I och för sig gillar jag signalfelen i Mjölby bättre men låt gå för denna gång.

Jag säger heller inget om personalen ombord på tåget. De säger bara vad de blir tillsagda att säga och får kanske ta lite väl mycket skit för det i bland. Vad jag vet var det ingen av våra tågvärdar som flög till Höör och växlade fel så det kan ju inte vara deras fel.

Men ändå blir det så ofta så snurrigt.

Hässleholm 19.02: ”Växelfel i Höör, vi kommer att få besked om vad som händer om några minuter” (ok, tack).

Hässleholm 19.09: ”Vi har fortfarande ingen information, stanna ombord” (ok, jag stannar).

Hässleholm 19.15: ”Det var dumt att gå av tåget, många gjorde det. Vi kommer att informera er om vad som händer, kanske kommer vi att få köra genom växelfelet” (??? Det låter inte sunt?).

Hässleholm 19.30: ”Det kommer att köras hit bussar från Eslöv (???) som kommer att ta er till Eslöv där ni kommer att få ta ett annat tåg. Bussarna kommer att gå 20.35” (Vi ska alltså vänta i en timme utan att någon berättar varför, det är heller ingen som säger VAR vi ska ta bussen?).

Väntsalen i Hässleholm 19.43: Tyst (däremot finns det en kille från Arriva där och är behjälplig till alla sina resenärer, inte en SJ-människa så långt ögat når).

Perrongen i Hässleholm 19.45: Tyst (men av annan resenär får jag veta att anledningen till att det tar tid och att bussarna ska skickas från Eslöv är för att de måste byta personal på något sätt).

Väntsalen i Hässleholm 19.47 (för övrigt exakt samma tid som vi skulle varit framme i Malmö): Tyst (men av annan resenär får jag veta att en tågvärd från SJ tipsat henne och tre andra personer om att det går ett tåg till Malmö från Hässleholm 20.02 som bara typ ska ta omvägen om Helsingborg. Ska vara framme i Malmö 21.37. Undrar varför inte alla 300 resenärer fått veta om detta tåg?)

Perrongen i Hässleholm 20.02: Tåget kom och gick i tid. Alla vi fem som visste att det skulle gå kom ombord på det i stort sett tomma tåget. De andra 295 personerna hade sitt eget lilla kaos vid busshållsplatsen utanför stationen.

Tåg strax utanför Hässleholm 20.04: ”Detta tåg kommer att få ta en annan väg i dag, vi förväntas vara i Malmö ca 21.55. Eller kanske 22.00. Vi vet inte riktigt. (Tack. Tror jag?)

Perstorp 20.21: ”Vi står stilla och väntar på ett tågmöte” (undrar vad sluttiden blir nu?)

Perstorp 20.33: Tåget rör sig sakta. Ingen ny tid i sikte än.

Någonstans 21.00: Tåget rör sig sakta. Ingen ny tid i sikte än.

Sedan fick vi till slut veta att vi var ute på ”Stambanan” igen och att vi ska vara framme vid 21.47 (Wow, en förbättring från förra tiden vi fick – hur ofta händer det?)

Tur att killen snett framför mig kollade på Champions League på sin dator så att jag hade något annat att roa mig med än att skriva alla tidsangivelser ovan 🙂

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas