Annons
Annons

Senaste

Det kändes ju så bra…

ridlektioner

Jag har börjat rida igen. Eller igen och igen. Jag red aldrig som ung men i vintras tog jag 3 lektioner.

Nu bokade jag upp mig på en hel kurs. 10 lektioner. Men jag vet inte riktigt.
De två hästar jag haft tidigare är lite som att köra bil. Snälla, gamla, trygga lektionshästar som liksom inte gör mer än de behöver men som snällt står ut med att man gör helt fel, de har ändå hört vad ridläraren sagt och vet vad som ska göras.

Annons

Hästen jag haft två gånger nu lyssnar också på ridläraren, problemet är att det känns som att han inte lyssnar så mycket på mig. Och så älskar han, tydligen, att trava och galoppera fort. Väldigt fort. Och jag har liksom aldrig gått den där kursen i hur man ”travar långsammare”…

Det är aldrig så att jag är rädd, det är som sagt lektionshästar och jag vet i alla fall hur jag får dem att stanna, men det tar på krafterna. Och jag med min vinnarskalle vill ju kunna göra allt, veta hur man gör och klara av det. Men jag är inte riktigt där än om man säger så 😉

I dag filmade min dotter mig när jag galopperade. Helt ärligt. När jag sitter på hästen känns det som att det går i typ 110. Och som att jag gör allt rätt. Sen tittar man på filmen… Jag trodde först att hon hade filmat när jag travade för det ser ju ut att gå väääldigt långsamt. Och det var kanske inte så rätt heller 😉

Vi travade över bommar idag också. Och en av dem var typ höjd 10-20 cm över marken. Haha – glad att det inte finns någon film på det – mina döttrars hoppning över 60 cm och 70 cm blir väldigt imponerande i mina ögon efter min lektion idag 😉

Hur klarar de av det och fortfarande sitta kvar på hästen liksom?

Och. Hur står min ridlärare ut med mig? När hon tjatar om allt hela tiden och jag har inte en chans att försöka göra som hon säger för att jag har fullt upp att bara koncentrera mig på att sitta kvar på hästen. Hon har verkligen tålamod.

Här kommer filmen från min ”vilda” galopp idag!

 

LÄS OCKSÅ

(29)
(0)Annons

 • Eva Espinoza

  Det går ju jättebra! *tummen upp*
  Och det är inte bara du som är halvdöv. När jag rider, så hör jag inte heller Camilla. Känner mig jättedum och hoppas på att jag ändrar på det hon sa. 🙂
  // Eva (som red Wish)

 • Eva Espinoza

  Det går ju jättebra! *tummen upp*
  Och det är inte bara du som är
  halvdöv. När jag red idag, så hörde jag inte heller Camilla. Kände mig
  jättedum och hoppades på att jag ändrade på det hon sa. 🙂
  // Eva (som red Wish)

 • Susanne Wessman

  Efter att tittat på min dotter i termin började jag också att rid som vuxen. Så glad för det. Hade provat ngr gånger som barn, men sen blev det aldrig mer. Nu är det höjdpunkterna i veckan. Nu har dottern och jag ett fantastiskt gemensamt intresse. Har gått så långt, så vi tom skaffar en egen häst : ) Så bara kämpa på! Susanne

 • Hej Susanne!
  Ja, det är roligt att kunna dela ett intresse med barnen. Tack för peppen!

 • Haha, ja, det är ett under att Camilla står ut med oss 😉


Annons

Senaste från allas