Annons
Annons

Senaste

Det här med att aldrig ge upp sina drömmar

ulf-claren-bok

Min pappa, Ulf Clarén, med sin bok.

Jag var på releasefest igår. Men inte vilken releasefest som helst. Utan min pappas fest när han släppte sin fösta bok!

När jag växte upp var både jag och min pappa barnsligt förtjusta i London (det är vi fortfarande). Och när min pappa bytte yrke och började jobba som journalist och jag började jobba som servitris i ung ålder så drömde vi om att flytta till London.

Annons

Jag skulle äga en pub eller servera på en pub (minns inte riktigt) på bottenplan och pappa skulle sitta i lägenheten på ovanvåningen och skriva böcker.

Nu blev det aldrig så men min pappa släppte aldrig drömmen om att bli författare.
Så efter jag vet inte hur många år på dagstidningen Sydsvenskan i Malmö slutade han för ett år sedan, bara 60 år ung. Och nu har han, tillsammans med Staffan Olander, skrivit och gett ut sin första bok!

Boken handlar om ”Piratdrottningen” Britt Wadner. En otroligt intressant historia om en kvinna som sände kommersiell radio med ”populär musik” på internationellt vatten mellan Sverige och Danmark (vilket hon bland annat hamnade i fängelse för). Dessutom hade hon näsa för vad som skulle bli populärt bland ungdomar och lyckades bland annat både ställa till med en konsert med Rolling Stones i Malmö och få Mick Jagger till att bo hemma hos henne och hjälpa henne med renoveringar.

Och hundra andra grejer. Som ni kan läsa i boken (här står det mer om boken).

Tyvärr lever inte Britt Wadner längre men på releasen av boken igår fick vi en videohälsning från hennes dotter och dessutom deltog en del människor som arbetade med Radio Syd på den tiden och även Britts advokat, numera en stilig äldre herre, som tydligen hade fullt upp med alla åtal mot ”Piratdrottningen”.

Grattis pappa till din första bok! Vad blir det nästa gång?

ulf-claren-staffan-olander

Pappa och Staffan Olander berättar roliga (och tråkiga) historier ur boken.

boksignering

Boksignering. På samma ställe där ”Berra” står och signerar böcker i pausen av Sällskapsresan på samma teater. Som ni kanske ser 😉

kryddan-pettersson

Råkade få med själva ”Kryddan” Pettersson på bilden av kön till signeringen 🙂

johanna-svan-fest

Jag med pappas bok.

bok

Jag kom över ett signerat ex! 😉

radio-syd

I går, samtidigt som bokreleasen, var det 50 år sedan Radio syd tystnade.

 

LÄS OCKSÅ

(123)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas