Annons
Annons

Senaste

Det är en personlig tränare jag behöver!

Jag fick en tjej i julklapp. Och inte vilken tjej som helst. Utan en alldeles egen personlig tränare! Eller PT som det ju heter på modernt språk.

10 gånger fick jag. Vilken dröm. Det är ju typ… jättedyrt… att hålla sig med en PT men jag har alltid känt att det nog skulle vara något för mig. Så jag blev jätteglad!

Annons

Träffade henne för första gången igår. Lätt nervös, det ska erkännas. Inte bara för att jag insåg att hon snart skulle upptäcka vilken urusel kondition den här människan är i. Utan även för att jag var rädd för att jag skulle må ungefär som efter min första ridlektion efter mitt möte med henne…

Dessutom är jag van vid att träna på Friskis & Svettis, där det visserligen finns ett par muskelbyggare, men där de flesta är helt vanligt folk, grannar, föräldrar och kompisar. Men det här var på ett nytt gym. Bara namnet. The Raw Gym. Jodåsåatt…

Här pratar vi muskelbyggare. Som spenderat mer pengar hos tatueraren än vad det kostar att ha en PT ett helt år. Hjälp?!

Men det första min PT (bara att säga ”min PT”, visst låter det coolt?) sade var: ”Bry dig inte om de tuffa killarna här, de är väldigt snälla. Skulle de vara i vägen är det bara till att sticka ut armbågen lite”. Vilket genast fick mig på gott humör 🙂

Och jösses vad lyxigt det är med en PT!

Hon säger vad jag ska göra. Visar hur jag ska göra. Står bredvid mig och peppar. Skriver upp allting så jag själv slipper hålla på och fylla i fåniga små gymkort. Springer och hämtar hantlar, vikter, stepbräda och stretchmatta åt mig. Helt fantastiskt. Förstår varför de är så dyra…

Nu hade jag turen att få en PT som jag gillade (och jag tror att hon gillade mig också). Som dessutom gjorde allt ovan åt mig. Det är nog första gången på väldigt länge som jag kan säga att jag tyckte det var tråkigt när träningspasset var slut!

Den uttalade dissen av min fysiska status uteblev under den inledande ”fitnesstesten” även om jag tror det var svårt för henne att hålla sig för skratt ibland.

Vi behöver inte gå in i detalj på mått och vikt och så men det här kan jag avslöja:

Jag klarade bara 45 sekunder i plankan.
Jag klarade bara 10 x 10 kg i bänkpress.
Jag är USEL på armhävningar.

Däremot fick jag glänsa lite:

Hon ställde mig på någon slags rund balansbräda och bad mig att inte tippa den i golvet. Efter en minut avbröt hon mig och berättade att de flesta bara klarar 10-15 sekunder och att vi behövde något svårare… På den svårare brädan klarade jag ganska exakt 15 sekunder 🙂

Hon bad mig även att sitta ner med fötterna mot en kant och böja mig så långt jag kunde över mina fötter med raka ben. + 19 cm tror jag hon sade och det verkade bra förstod jag.

Det var tydligen mina år som dansare som gav denna balans och vighet kom vi fram till. Alltid något!

Det enda som var jobbigt med det hela var att hon glatt tyckte att vi kunde ”börja” så smått med att jag kör två pass själv innan jag träffar henne igen om en vecka, ett med vikter och ett konditionspass… Jaha. Jag. Själv. På. Gym… Ingen som peppar och hämtar hantlar…

Negativt: det lät på henne som att det här med två egna pass i veckan bara skulle vara nu i typ en eller två veckor, sedan blir det ännu fler?

Positivt:
Hon berättade aldrig hur långa dessa passen behöver vara innan jag sätter mig i bastun 😉

 

LÄS OCKSÅ

(21)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas