Annons
Annons

Senaste

Dags för EM igen – nu kommer medaljerna!

SimningDet är en bra dag idag. För idag har Sim-EM i Budapest satt igång. 🙂 Eftersom jag tyvärr inte kunde ta ledigtf rån jobb den här veckan blir det till att följa simningen via nätet på dagarna (och detta skriver jag även om det finns uppenbara risker för att min chef, Gunilla, läser detta… 😉 )

Annons

Och när det gäller simning brukar det väl regna medaljer över oss blågula? Eller? Det kanske var ett tag sedan det verkligen regnade medaljer över svenska simmare men nu känns det som om det är en ny generation på G (här också). Även om Therese Alshammar, Lasse Frölander, Stefan Nystrand med flera fortfarande har klart stora medaljchanser så kommer det många unga tjejer och killar starkt underifrån. Bland många tror jag stenhårt på duktiga Sarah Sjöström. Hon är bara 16 år och tog EM-guld redan för två år sedan! Det var helt otroligt då och det känns fortfarande helt galet när man tänker på det.

Jag tävlade själv i simning när jag var ung och det var just då, när jag var mellan 14 och 16 år, som jag slutade för att jag inte hade motivationen att ge upp allt annat och verkligen satsa stenhårt på simningen. Jag vet hur mycket det krävs för att bli riktigt bra, och hur jobbigt det kan vara när man är så ung. Jag pallade inte för trycket, men det gör uppenbarligen Sarah. Så samtidigt som jag såklart hejar på alla svenskar håller jag ett par extra tummar för Sarah!

Vill du veta hur det gick i förmiddagens försökspass kan du läsa det här.
LÄS OCKSÅ

(0)
(0)Annons

  • Gunilla

    Jag ser dig, Johanna! Tur att du har suverän simultankapacitet…. hälsar chefen Gunilla

  • Johanna

    😉


Annons

Senaste från allas