Annons
Annons

Senaste

Då var jag faktiskt lite arg på Anja Pärson

Foto: Nicklas Blom/Svenska skidförbundet

När grät du senast? Det var en av frågorna jag fick när jag sökte till Robinson våren 2002. Jag behövde inte tänka länge. Det var under vinter-OS Salt Lake city några veckor tidigare. Samtidigt som jag jublade över att Sverige hade fått en ny alpin stjärna som tog brons i slalom så tyckte jag så otroligt synd om Ylva Novén.
Ylva var i slutet av sin karriär och det kändes som hennes sista chans att ta en mästerskapsmedalj. Men hon kom fyra (dessa hemska fjärdeplatser) och missade pallen med bara ett par hundradelar om jag minns rätt. Och hon var så ledsen efteråt.

Annons

Jag tyckte att Ylva kunde fått den där medaljen eftersom den där nya tjejen, Anja Pärson, som knep bronset verkade vara så duktig att hon säkert skulle få fler chanser att ta medaljer i både OS och VM. Och det fick hon ju. Enligt Aftonbladet har Anja 19 mästerskapsmedaljer, 42 världscupsegrar och 95 pallplatser. Plus två totalsegrar i världscupen. Men några fler mästerskapsmedaljer lär det inte bli. Idag meddelade Anja att hon slutar. Sista tävlingarna blir världscupfinalen i Schladming i Österrike nu i veckan.

Det var väl ganska väntat att hon skulle sluta eftersom hennes fartsatsning denna säsongen inte alls blev som hon hade tänkt sig. Men jag kommer att sakna henne, och hennes vinnarskalle, i den alpina världscupen framöver.
Så många gånger jag har hoppat upp och ner eller dragit filten över huvudet av nervositet när Anja har kastat sig ut för backarna genom åren. Kommer ni ihåg störtloppskraschen i OS i Vancouver? Och sedan tog hon brons dagen efter. Makalöst.

Tack för många härliga minnen Anja – och lycka till!

LÄS OCKSÅ

(2)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas