Annons
Annons

Senaste

Bara kvinnor (som inte bråkar?) fick gå på fotboll

Att bara tillåta kvinnor och barn under 12 år att gå på fotbollsmatch verkar lite märkligt tycker jag. Kul som ett enstaka jippo, javisst. Att införa som regel, absolut inte.

Jippot utspelade sig i Turkiet där det Turkiska fotbollsförbundet valde att spela en match, som egentligen skulle spelas inför tomma läktare, med bara kvinnor och barn på läktaren. Matchen skulle spelas inför tomma läktare efter att fansen invaderat planen när laget Fenerbache spelade på försäsongen.

Annons

Frågorna är många.

1. Var det bara män som invaderade fotbollsplanen? Själv ”invaderade” jag (tillsammans med många andra kvinnor och barn under 12 år) planen efter att MFF vunnit SM-guld förra hösten.

2. Vad sänder detta för signaler till, låt oss säga, 13 åriga pojkar? ”Du får inte gå på matchen för du kommer att bråka – det gör alla pojkar/män över 13 år”.

3. Bråkar alla män? Finns det inga kvinnor som bråkar?

4. Om en kvinna hade slängt in ett knallskott, eller sprungit in på planen under en match – skulle då bara män och barn under 12 år få gå på matcher som egentligen skulle spelas om inför tomma läktare? Hur hade det låtit om kvinnor blev portade?

Nej, detta var en himla kul jippo-grej som säkert lockade många kvinnor och barn som kanske helt enkelt inte vågar gå på fotbollsmatcher för att det är för mycket bråk (tyvärr är det ju så nuförtiden, både här och där).

Lars-Åke Lagrell säger till Sydsvenskan att detta är en ”ickefråga i Sverige”.

– Under mina 21 år som ordförande har förbundet beslutat att matcher ska spelas inför tomma läktare vid två tillfällen – så det händer var tionde år ungefär.

Reglerna i Sverige kan ju visserligen kommas att ändras efter alla ”skandaler” under årets säsong men att detta skulle vara rätt väg att gå för att få bukt med de få personer som bråkar har jag svårt att se.

Fotbollsfester ska vara fotbollsfester för alla.

LÄS OCKSÅ

(1)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas