Annons
Annons

Senaste

Är det maskerad eller fotboll?

bengaler

Foto: Stefan Johansson, Sjfoto.se

För ganska exakt ett år sedan, den 1 maj 2014, skrev jag ett inlägg om bengaler på fotbollsmatcher (som man kan läsa om man klickar här).

Tyvärr är det dags att skriva ett inlägg till om samma sak nu ett år senare. Det värsta är att jag inte riktigt blir klok på vad som hänt sen sist. Jag är helt förvirrad faktiskt.

Annons

Jag läste häromdagen att det inte längre är självklart att själva begal-brännandet ska ge böter. Utan att det istället är införandet som ger böter. Böter för hemmalaget då. Eftersom klubben som anordnar matchen brister i sin visitering inför matchen.

Tydligen får man inte böter om man bränner bengaler inne på arenor? Fast det är olagligt? Eller det är kanske inte olagligt? Det är kanske bara så att ingen någonsin lyckats få tag i dem som eldar eftersom dessa vuxna män (är det inte alltid män?) väljer att leka halloween samtidigt som de leker nyår. Fast det egentligen är en fotbollsmatch de är på…

I torsdags pausades matchen för att det var bengaler. Nu när jag sitter och tittar på IFK-Göteborg-MFF så bränns det flitigt på Malmösektionen utan att matchen stoppas. Det verkar inte finnas några riktiga riktlinjer överhuvudtaget?

Läste även att generalsekreteraren för Svensk elitfotboll, Mats Enquist, tycker att ”man kan jobba med föreningarna för att hitta pyrotekniska arrangemang som inte är illegala”

Ok.

Kan inte han berätta för dessa så kallade supportrar att det finns ”pyrotekniska arrangemang som inte är illegala”. Vad är det för arrangemang? Varför kan inte bara alla använda dem då? Så mycket pengar folk skulle tjäna på att slippa tömma leksaksaffärerna på utklädnings-masker liksom… Var det kanske till och med sådana som användes när MFF gjorde mål mot Göteborg just nu eftersom matchen inte stoppades? Jag tycker det är snurrigt…

Om man bortser från att det på något sätt ändå verkar vara lite olagligt, att det kan vara farligt och att det ger böter för våra svenska fotbollsklubbar så tycker jag ändå det värsta är hur det förstör stämningen.

Jag hade tyvärr inte möjlighet att gå på matchen mot AIK i torsdags. Så i fredags högg jag en kollega direkt på morgonen och frågade hur stämningen hade varit på matchen. Då berättade han att resten av publiken hade buat ut ståplats när de försökte få igång läktarna. Spelarna var tydligen inte helt nöjda heller verkade det som…

Det är det värsta av allt. Att det ska bli dålig stämning när man går på fotboll. För att ett fåtal personer inte får leka med tändstickor hemma.

Eller för att ingen berättat för dem att det finns ”pyrotekniska arrangemang som inte är illegala”…

Foto: Stefan Johansson, Sjfoto.se

Fotbollsmatch i Malmö

Foto: Stefan Johansson, Sjfoto.se

aik-bengaler

Foto: Stefan Johansson, Sjfoto.se

Malmö FF ståplats

Foto: Stefan Johansson, Sjfoto.se

maskerad supporter på fotbollsmatch

Foto: Stefan Johansson, Sjfoto.se

mff-bengaler

Foto: Stefan Johansson, Sjfoto.se

_DSC2722

Foto: Stefan Johansson, Sjfoto.se

 

LÄS OCKSÅ

(12)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas