Annons
Annons

Senaste

Är det inte KORKat?

Det finns så många konstiga regler. Speciellt när det gäller drycker.

Ta exempelvis SJ. När man köper öl eller vin i deras bistro så säger de alltid: ”Du vet att jag måste öppna den här va?”.

– Ja, jag vet att du måste öppna den. Jag hade inte tänkt ta med den hem ändå för vinet och ölen är både billigare och godare på Systembolaget. Och dessutom lämnar du ändå kvar korken på vinet så om jag vill stoppar jag den lilla flaskan i väskan och tar hem den ändå. Sådetså!

Annons

Jag var på fotboll idag (MFF-Kalmar 3-1, yes!). Köpte en Ramlösa i en av kioskerna inne på arenan. Som vanligt skruvar de av korken. Och slänger den!? Vilket inte är så himla praktiskt av två anledningar:

Man (jag) sitter sällan helt still på fotboll – det kan dessutom komma plötsliga utfall/rörelser vid mål eller så.

Har man barn med sig blir det ännu svårare att hålla reda på alla dessa korklösa flaskor överallt på golvet. För om man vill kunna applådera eller liknande är det just på golvet de får stå.

Först tänkte jag att de är rädda för att man typ ska kasta korken i ögat på målvakten eller nån spelare eller så. Men sen tänkte jag att det är ju jättesvårt att kasta en kork så långt/hårt.

Sen tänkte jag att de är rädda att man ska kasta hela flaskan med innehåll på målvakten eller nån spelare eller så. Men sen tänkte jag att de aldrig kollar i min väska och att om någon hade velat kasta något på målvakten eller nån spelare eller så hade de tagit med sig något värre än en flaska Ramlösa/Pepsi/Festis?

Jag har tänkt fråga så många gånger vad allt detta korkavskruvandet går ut på men alltid glömt det. Är det så på alla fotbollsarenor? Och varför skruvar de av korkarna och slänger dem?

Någon av er som vet?

LÄS OCKSÅ

(2)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas