Annons
Annons

Senaste

Är det farligt att klappa händer?

MFF-AIK i söndags. MFF vann 🙂

Om man betalar pengar för att gå på ett evenemang. Exempelvis en fotbollsmatch. Mellan två lag som ligger i toppen av allsvenskan. Då får man ju förmoda att man 1) Är intresserad av fotboll och 2) Hejar på något av lagen som spelar fotboll på planen.

Annons

Även om man fått biljetterna gratis så offrar man ju en hel kväll för att gå på fotboll och då får man ju förmoda att man 1) Är intresserad av fotboll och 2) Hejar på något av lagen som spelar fotboll på planen.

Hur kan man då sitta och stirra rakt fram med armarna i kors i 2 x 45 minuter utan att röra varken en min eller en arm? För mig är det helt obegripligt. Men det är just så det ser ut på en av sektionerna på Swedbank Stadion där jag suttit ett par gånger denna säsongen. I stora drag finns det tre sorters publik där:

Medelåders män (ofta två och två) som sitter helt stilla med armarna i kors. Äter inget. Dricker inget. Kan på sin höjd resa sig upp när MFF gör mål.

Tjejer som är mer upptagna med att prata med varandra och ta foton (på varandra eller tillsammans) att posta på Facebook eller Instagram. Reser sig oftast inte upp när det blir mål av den enkla anledningen att de missade målet.

Och sedan har vi kategorin som jag själv tillhör. Men vi är inte många… Jag vill klappa, sjunga, hoppa, dricka öl, kommentera domarinsatsen, kommentera spelsystem, resa mig upp och vråla ut min glädje när MFF gör mål. Och så vidare.

Men det gör jag inte. Inte så mycket i alla fall. För det ser ju helt löjligt ut när ingen annan gör det. Och så tänker nog alla som tillhör min kategori för man märker hur det liksom mattas av eftehand som matchen pågår.

Urtrist om ni frågar mig. Ska försöka undvika den sektionen i fortsättningen. Fast, det är klart, jag får ju också gratisbiljetter av vänner och det tackar man ju inte nej till 😉

Och om jag ska vara riktigt ärlig skulle jag kunna tillhöra kategori två också. Lite i alla fall. Fast min mobiloperatör har ingen täckning inne på stadion. Annars hade ni säkert fått upp bilder från mig och mina tjejkompisar också 🙂

 

LÄS OCKSÅ

(20)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas