Annons
Annons

Senaste

På vandring på Manhattan för första gången!

Manhattan!

Nu är jag i New York! Vi landade i torsdags kväll amerikansk tid. Svensk natt alltså. Blir alltid lika förvirrad när jag reser genom tidszoner.

Men nu är vi i alla fall här, jag och äldsta dottern. Vi bor hos min syster och hennes sambo på Manhattan i ett hus precis vid coola Chelsea market och The high line, ett gammalt upphöjt tågspår som blivit ett trevligt promenadstråk tydligen, måste gå upp där och kolla.

Annons

Huset min syster bor i är som jag har sett i filmer, från NY med dörrvakter som öppnar dörrar och hissar för oss och med lobby, reception och takterrass. Allt är som på ett hotell fast det är en hyreslägenhet. Lite häftigt. Sånt kan jag tycka är kul 🙂 

Och min syster hade inget kaffe hemma så i går morse gick jag ut på stan som vilken NY-bo som helst och köpte kaffe ”to go”. Den stora skillnaden var att de flesta var typ fullt påklädda och sminkade och så. Jag var knappt vaken och hade mjukisbyxor och nattlinne och en kappa 🙂 Ingen reagerade i alla fall, det verkar vara skönt avslappnade klädkoder här 😉 

Tack vare jetlagen så kom vi i alla fall iväg tidigt i går morse och hann med en hel del. Det är första gången jag är i NY men jag känner inte att jag har en massa saker jag ”måste se” utan det är ganska skönt att bara ta det lite som det kommer.

Så vi promenerade längs Hudson, ner till Ground Zero och Freedom tower. Vi passade även på att gå på museet om 9/11. Otroligt fint gjort även om det ju väcker mycket känslor 🙁

Att åka ut till Frihetsgudinnan känns som en liten turistfälla så vi tog helt enkelt färjan tur och retur till Staten Island och kom närmre statyn och fick se Manhattan från andra hållet på det sättet 🙂

Färjan var dessutom helt gratis! Med tanke på vad allt annat kostar här var det en trevlig överraskning.

Sedan promenerade vi till China town och Little Italy, gick vidare genom Soho och åt pasta på en italiensk restaurang innan vi, helt slutkörda, gick hem igen.

Det är en väldigt speciell stad det här. På så många sätt. Väldigt olikt många andra storstäder jag varit i runt om i världen. Många nya intryck. Och väldigt trevligt! 

Det enda jag inte är riktigt nöjd med är…. Vädret! Brrrr, kallt och blåsigt och det kom till och med en hagelskur innan.

I dag blir det mer kläder på helt enkelt! 

Massor av bilder nedan! 

 

Promenad längs Hudsonfloden.

  

Ground zero.

  

Freedom tower.

  

Här stod det norra tornet.

    
    

En av brandbilarna som användes vid räddningsinsatsen. Alla 11 brandmännen omkom.

  

På färjan till Staten Island.

  
  

Blåsigt .

  
    

Little Italy.

  

I Little Italy ligger en helt galen affär som bara säljer julpynt. I april liksom?

  
    
 

LÄS OCKSÅ

(19)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas